Tedavisi Olmayan 5 Psikolojik Hastalık

Günümüzde sağlık alanında yaşanan gelişmelere rağmen ne yazık ki bazı sağlık problemlerinin kesin ve net tedavisi hala bulunamamıştır. Tedavisi olmayan 5 psikolojik hastalık şu şekilde sıralanabilir:
1. Borderline Kişilik Bozukluğu
Borderline kişilik bozukluğu, bireyin kişiliğinin ve sergilediği tavırların sınırlarda olmasına yol açar. Örnek olarak birey dürtülerini kontrol edemez ve çok dürtüsel hareketler sergilediği için problemli durumlara sebep olabilir. Buna ek olarak borderline kişilik bozukluğu bireyin duygusal açıdan oldukça dengesiz olmasına ve terk edilme gibi durumlardan aşırı derecede korkmasına sebep olabilir. Borderline kişilik bozukluğu genellikle tamamen ortadan kaldırılamayan bir problemdir çünkü bu durum bireyin değiştirilemez kişiliği haline gelir. Ancak borderline kişilik bozukluğunu anlamak ve kontrol altında tutmak için psikoterapi gibi yöntemler kullanılabilir.
2. Şizofreni
Şizofreni bireyin hem psikolojik hem fiziksel açıdan tükenmesine yol açabilecek kadar önemli bir sağlık problemidir. Şizofreni bireyin gerçek olmadığını bilmesine rağmen çok gerçekçi sanrılar görmesine ve bunu uzun yıllar boyunca sürdürmesine yol açabilir. Genellikle beyindeki kimyasal dengesizlikler ve genetik faktörlerden kaynaklanan şizofreni için ne yazık ki kesin ve net bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak şizofreni hastalarının atakları ve genel sağlık durumları ilaç tedavileri ya da psikoterapi ile kısmi olarak kontrol altına alınır.
3. Antisosyal Kişilik Bozukluğu
Antisosyal kişilik bozukluğu, bir bireyin toplumsal normlara uygun olmayan davranışlar sergilemesine ve hatta suç işlemeye eğilimli hale gelmesine sebep olabilir. Antisosyal kişilik bozukluğu genellikle doğuştan gelen ve beyindeki işlevsel bozukluklardan kaynaklanan bir sorun olduğu için kesin ve net bir tedavisi bulunmaz. Ancak antisosyal kişilik bozukluğu ve bireyin zarar verici davranışları davranış terapileri ile kontrol altına alınabilir.
4. Bipolar Bozukluk
Bipolar bozukluk, bireyin duygusal açıdan dengesiz biri olmasına ve çeşitli dönemlerde intihar eğilimi gibi tehlikeli davranışlar sergilemesine sebep olur. Özellikle de depresif dönem olarak adlandırılan dönemde bipolar bozukluk hastalarının çok farklı bir ruh haline bürünmeleri söz konusu olabilir. Bipolar bozukluk bireyin düşüncelerinin, duygularının ve tavırlarının oldukça hızlı ve keskin bir biçimde değişmesine sebep olur. Ne yazık ki bipolar bozukluğun da kesin ve net bir tedavisi yoktur. Ancak ilaç tedavisi gibi yöntemlerle bipolar bozukluk kontrol altında tutulabilir.
5. Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
Kısaltma adı ile OKB olarak bilinen Obsesif Kompulsif Bozukluk bireyin tekrarlayan davranışlar sergilemesine ve takıntılar geliştirmesine sebep olan bir sağlık problemidir. Obsesif kompulsif bozukluk yüzünden bireyin dışarı çıkamayacak, insanlarla iletişim kuramayacak ve kişisel bakımını yerine getirmekte bile zorlanacak kadar kötü bir duruma gelmesi söz konusu olabilir. Ne yazık ki obsesif kompulsif bozukluğun da kesin ve net bir tedavisi yoktur. Ancak omsesif kompulsif bozukluğun belirtileri ilaç tedavisi ve bilişsel davranış terapisi ile büyük oranda kontrol altına alınabilir.
- Genel
- Sanat
- Fitness
- Film
- Yemek
- Oyunlar
- Sağlık
- Muzik
- Spor
- Alışveriş
- Edebiyat
- Mobil
- Sosyal Medya
- Yapay Zeka
- Bilim
- Yaşam
- Nedir
- SEO
- Teknoloji
- Donanım
- İnternet
- Tiyatro
- Webmaster
- Otomobil