Şeker Hastalığı Diyabet Nedir, Belirtileri Nelerdir? Şeker Hastalığı Nasıl Anlaşılır?

Protein, karbonhidrat ve yağlarla vücudun enerji ihtiyacı sağlanırken her 12 kişiden birinde görülen şeker hastalığı diyabet nedir, nasıl anlaşılır sorularına çokça rastlanılır. Beyin ve diğer organların kullanımı için glukoz son derece önemli olurken pankreas bezinin salgılamayı sürdürdüğü insülin hormonuyla kullanılır. Şeker hastalığı yani diyabet ise yeterli insülin üretilmemesi halidir. Bununla birlikte insülinin üretilmesi söz konusu olsa da kullanımında sorunların var olması da diyabet problemidir.
Şeker Hastalığı Türleri
Tip 1 ve Tip 2 olarak iki ayrı şeker hastalığı var olurken arasında belirgin farklar mevcuttur. Daha çok gençlik döneminde görülen Tip 1 özelinde insülin üretimi hiç yoktur. TİP 2 ise insülin üretiminin önemli düzeyde olduğu ve ancak hücrelerin bu üretime karşı direnç ortaya koyduğu durumları tanımlar. Yaşı ilerlemiş kişilerin birçoğunda Tip 2 şeker hastalığı teşhis edilir.
Son yıllarda alınan verilere göre 8 milyon civarında diyabet hastası var olurken dörtte bir oranında kişiye henüz tanı dahi konulmamıştır. Kişiler herhangi bir şekilde şeker hastalığına yakalandıklarını bilmeden hayatlarına devam ederler. Peki, şeker hastalığı diyabet belirtileri nelerdir?
Şeker Hastalığı Diyabet Belirtileri Nelerdir?
· Ağız kuruluğu sıklıkla görülebilirken susama ve sık su içme isteği de belirtileri arasındadır.
· Sık sık kişinin idrara çıkma durumu
· Devamlı olan halsizlik, yorgunluk hali
· Bulanık görme
· Kişinin aniden aşırı kilo kaybı yaşaması, diyetsiz zayıflama
· Ellerde ya da ayaklarda uyuşma durumları, hissizlik ve karınca halleri.
Şeker Hastalığı Nasıl Anlaşılır?
Çok sık görülen rahatsızlıklar arasında yer edinmiş şeker hastalığı diyabet için çeşitli belirtiler mevcuttur. Ancak bu belirtilerin başka hastalıkların habercisi olma ihtimali de yüksektir. Doktor randevusuyla şeker ölçümü yaparak şeker hastalığına sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte geçmek bilmeyen yorgunluk durumu ya da devamlı olarak kişinin acıkması ve susaması durumları şüphelenilmesine neden olur.
Tüketilen besinlerin şeker olarak vücuda katkısının olmamasından dolayı kişi, devamlı olarak yemek yemeye çalışır. Bu ise kısır bir döngüyü beraberinde getirir. Eğer şeker hastalığı varsa ki genetik olarak da kişide çıkabilir, kişinin beslenme durumlarına çok daha fazla dikkat etmesi gerekir. Yiyebileceği ve yiyemeyeceği besinleri iyi ayarlamalı ve devamlı olarak kontrol altında tutmalıdır.


- Genel
- Sanat
- Fitness
- Film
- Yemek
- Oyunlar
- Sağlık
- Muzik
- Spor
- Alışveriş
- Edebiyat
- Mobil
- Sosyal Medya
- Yapay Zeka
- Bilim
- Yaşam
- Nedir
- SEO
- Teknoloji
- Donanım
- İnternet
- Tiyatro
- Webmaster
- Otomobil